Perkujtojme Tashko Lakon

Perkujtojme Tashko Lakon

Në Ditën Botërore të Librit për Fëmijë, në një festë të bukur, kujtojmë figurën e Tashko Lakos, penës së latuar fierake, plot mençuri dhe dashuri për Fierin, me energji të pashtershme deri në ditën e fundit të jetës, por dhe sjellim në fokus të lexuesve rëndësinë e të...
7 vjet pa Dritëroin

7 vjet pa Dritëroin

Përsëri sot Dritëro Agolli na bëri së bashku, edhe pse fizikisht është ndarë nga ne shtatë vjet më parë. Dritero Agolli 13 tetor 1931 – 3 shkurt 2017Sa ishte mes nesh, të gjithë do të mrekulloheshin nga zëri i tij, nga fjala e tij, nga hijeshia e mendimit sa...
Gēzuar Festën e Çlirimit

Gēzuar Festën e Çlirimit

Gēzuar Festën e Çlirimit Shqipëria jonë e lirë! Lufta kundër nazifashizmit e rreshtoi popullin shqiptar në anën e duhur të historisë. Le të shërbejë kjo ditë për të nderuar të rënët dhe për të kujtuar rreziqet që populizmi e nacionalizmi paraqet për paqen e...
Gëzuar Shqipëri 28 Nëntorin

Gëzuar Shqipëri 28 Nëntorin

Në këto ditë festash kombëtare urojmë: “Gëzuar Shqipëri! Gēzuar 111- vjetorin e Pavarēsisē!” Në kētē datē tē shënuar në historinë e kombit shqiptar kujtojmē se: Mē 28 nëntor 1443 u ngrit në Krujë flamuri shqiptar nga Gjergj Kastrioti, Skënderbeu. “Lirinë...
Aktivitet 100 vjet Jakov Xoxa

Aktivitet 100 vjet Jakov Xoxa

Startojnë aktivitetet në kuadër të 100 vjetorit të lindjes së shkrimtarit Jakov Xoxa, aktivitete të cilat do të zhvillohen gjatë gjithë vitit duke shpallur kështu këtë vit, si viti që do të mbajë emrin e tij. Ato do të startojnë më 7 qershor, me një konferencë...