Perkujtojme Tashko Lakon

Perkujtojme Tashko Lakon

Në Ditën Botërore të Librit për Fëmijë, në një festë të bukur, kujtojmë figurën e Tashko Lakos, penës së latuar fierake, plot mençuri dhe dashuri për Fierin, me energji të pashtershme deri në ditën e fundit të jetës, por dhe sjellim në fokus të lexuesve rëndësinë e të...
Vizite nga Kopshti Teletabis

Vizite nga Kopshti Teletabis

Oh, sa kënaqësi na sollën sot vogëlushët e grupit parashkollor të Kopshtit “Teletabis” Fier, në një vizitë njohëse me Shtëpinë e Librit. Fëmijët dhe libri për ne janë të rëndësishëm, ndaj kujdesemi që këto takime të ngelen gjatë në kujtesën e fëmijëve, nē...
Vizite nga kopshti Canadian Kindergarten

Vizite nga kopshti Canadian Kindergarten

Cfarë kënaqësie të dëgjoje nga goja e këtyre vogëlushëve të flisnin aq bukur shqip dhe Anglisht njëkohësisht! Sot na vizituan fëmijët e Kopshtit më të ri që është hapur në qytetin e Fierit Kopshti kanadez “Canadian Kindergarten”. Me mësimdhënie në gjuhën...
7 vjet pa Dritëroin

7 vjet pa Dritëroin

Përsëri sot Dritëro Agolli na bëri së bashku, edhe pse fizikisht është ndarë nga ne shtatë vjet më parë. Dritero Agolli 13 tetor 1931 – 3 shkurt 2017Sa ishte mes nesh, të gjithë do të mrekulloheshin nga zëri i tij, nga fjala e tij, nga hijeshia e mendimit sa...